Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka do ryb i zimnego mięsa.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 1 kg
seler 1 szt
por 1 szt
cytrynka 1 szt
cebula 1 szt
pietruszka 1-2 szt
groszek 1 mała puszka
koncentrat pomidorowy 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
oliwa 1/4 szkl
woda 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka do ryb i zimnego mięsa.

Warzywa umyć,pokroić w kostkę i włożyć do garnka oprócz cebuli - wlać oliwę i wodę -dusić.
Jak będą prawie miękkie dodać cebulę a następnie groszek i dusić pod przykryciem do miękkości.Warzywa doprawić przyprawami dodać sok z wyciśniętej cytryny i koncentrat pomidorowy.
Sałatkę można przechowywać w lodówce i podawać na zimno jak i gorąco.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 20.01.2014 20:38
fajna propozycja
Motorek 14.08.2013 15:07
fajny przepis
IZABELA29 19.08.2012 09:41
takie sałatki urozmaicają danie.
anemon 24.11.2011 08:48
Podoba mi się Twój pomysł.
angelika14 30.09.2011 16:55
Świetny pomysł pychotka
kitka 22.03.2011 18:50
pycha
MAŁY 18.03.2011 14:04
smacznie
misia53 06.03.2011 21:40
sałateczki mogę jeść.
ben-ka 06.03.2011 11:00
To jest pyszne i na zimno i na ciepło - kiedyś robiłam ją bardzo często w czasach gdy nie było w sprzedaży takich wynalazków jak obecnie:)
barbara11561 06.03.2011 10:40
Jeszcze w takiej postaci nie jadłam .Jak ty to robisz Bożenko,to musi być dobre
suzana 05.03.2011 10:37
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak