Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty z octem ryżowym

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/4 główki
marchewka 1
sól do smaku:
cukier
ocet ryżowy 3-4 łyżki
olej słonecznikowy 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty z octem ryżowym

Kapustę poszatkować na mandolinie na cienkie wiórki, lekko wygnieść ręką i odrobinę posolić, odstawić na 15 min.. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach, dodać do kapusty. Dodać ocet, olej i cukier do smaku. Wymieszać i ponownie odstawić na ok. 30 min.. Podawać jako surówkę do dań mięsnych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 05.09.2011 14:48
Prosta i w ulubionych smaczkach mojej tesiowej :)
Misia90 27.08.2011 10:58
extra
Marysia 27.08.2011 10:43
super
Karolina69 27.08.2011 10:37
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak