Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowy otrębowy

4.0
(24)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 0,8-1 kg
jajko 1
śmietana kremówka 6 łyżek
musztarda z cebulką prażoną 8 łyżeczek
Bułka tarta klasyczna Prymat 3-4 łyżki
sól do smaku:
Pieprz ziołowy mielony Prymat
Czosnek suszony Prymat
olej do smażenia:
otręby pszenne 1 szklanka
cebula 1 cukrowa

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowy otrębowy

Schab opłukałam i osuszyłam, pokroiłam na 8 kotletów, które rozbiłam tłuczkiem do mięsa. Każdy posmarowałam z obu stron musztardą i oprószyłam pieprzem oraz czosnkiem. W przykrytym naczyniu odstawiłam mięso do lodówki na ok. 30 min.. Dość dużą cebulę obrałam i posiekałam drobno, dodałam ją do roztrzepanego ze śmietaną jajka ii posoliłam masę do smaku,dodałam ok. 1 płaskiej łyżeczki soli. Zamarynowane kotlety obtaczałam kolejno w masie jajecznej i otrębach zmieszanych z bułką tartą. Smażyłam do zrumienienia z obu stron na rozgrzanym oleju. Podałam z ziemniakami i surówką z kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 07.06.2017 10:04
smaczny obiad
Bożena Matuszczyk 25.01.2017 12:34
Smacznie przyrządzony schabowy;)
Grazyna0211 30.11.2015 17:33
smaczny kotlet
ben-ka 05.05.2015 23:03
Smaczny obiad, lubię takie z mięskiem.
rjustysia 05.02.2012 16:59
Naprawdę ciekawa odmiana schabowych :)
Misia90 27.08.2011 10:58
extra
Marysia 27.08.2011 10:43
super
Karolina69 27.08.2011 10:38
fajne
angelika14 09.07.2011 11:48
jeszcze czegoś takiego nie jadłam
Gosia40 05.03.2011 13:43
Super pomysł, który koniecznie muszę wypróbować!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak