Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk z owocami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 2 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
jaja 2 szt
pomarańcza 2 szt
papryka mielona do smaku
miód 3 łyżki
Zasmażka: 5 dkg
likier pomarańczowy 7 ml
jabłko kwaśne 1 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk z owocami

Fileta opłukać i naciąć tak aby powstał jeden płaski płat,posolić i popieprzyć. Tymianek i paprykę wymieszać z rodzynkami, jabłkiem, jajkami, bułką tartą. Rozsmarować to na mięsie i zwinąć je jak roladę. Polać troszeczkę olejem i piec półtora godziny w 180stopniach. Co jakiś czas polewać wodą. Pomarańcze pokrojone w plastry sparzyć i wymoczyć w miodzie. Gotowe mięso polać likierem i poukładać na nim plastry pomarańczy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 24.06.2011 22:11
super
Gosia40 05.03.2011 13:44
Uwielbiam mięso drobiowe z owocami:)
Dorota59 05.03.2011 12:15
świetne i pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak