Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cebula faszerowana

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 12 szt
mięso mielone 25 dkg
olej 3 łyżki
pasta pomidorowa 2 łyżki
śmietana 1/2 szklanki
sól
pieprz
papryka mielona
kostka rosołowa 1 szt
natka pietruszki 1 łyżeczka
ryż 1 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: cebula faszerowana

Do mięsa dodajemy ugotowany na sypko i wystudzony ryż i przyprawy,wszystko mieszamy.cebulę obieramy zostawiając ogonki wkładamy je do garnka zalewamy wrzącą wodą,solimy i przez chwilę gotujemy,wyjmujemy i układamy na talerzu,ścinamy nożem czubek cebuli tak żeby zmieściła się łyżeczka,delikatnie wydrążyć nią środek cebuli,farszem napełniamy cebulę,ustawiamy je ciasno w niskim szerokim garnku,do garnka wlewamy olej,szklankę wody i dajemy kostkę rosołową i dusimy na małym ogniu pod przykryciem aż cebule będą miękkie,na koniec dodajemy pastę pomidorową i śmietanę.Wyjmujemy cebulę ostrożnie,nakładamy na talerz i posypujemy natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Daria14 05.03.2011 12:52
pycha
patusia 04.03.2011 22:52
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak