Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TORCIK ORZECHOWY

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
cukier 15 dag.
orzechy 18 dag.
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
cukier waniliowy 1 opakowanie
margaryna 10 dag.
Krem:
masło roślinne 200 g.
cukier 10 dag.
jajko 3 sztuki
kawa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: TORCIK ORZECHOWY

Żółtka z cukrem utrzeć do białości. Dodać zmielone orzechy i tartą bułkę oraz cukier waniliowy. Dokładnie wymieszać. Z białek ubić sztywną pianę, a następnie lekko wymieszać z utartą masą. Całość podzielić na 2 równe części i upiec w wysmarowanej tłuszczem oraz bułką tartą tortownicy 2 placki. Wystudzić.
Masło roślinne wraz z cukrem utrzeć na pianę, wbić pojedynczo 3 żółtka stale mieszając. Następnie dodać czarną kawę. Ucierać, aż powstanie jednolita masa.
Placki przełożyć masą, z wierchu wysmarować kremem i posypać orzechami.
SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Robert10 05.03.2011 11:09
oj super
patusia 04.03.2011 22:55
Ale bym sobie teraz taki torcik zjadła ;) pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak