Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukienie w porach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

młode cukinie 3 sztuki
pory 2 sztuki
mielone mięso 20 dkg
ząbek czosnku
olej
sól i pieprz do smaku
parmezan 2 starty
ryż ugotowany 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Cukienie w porach

Cukinie umyć, osuszyć, przekroić wzdłuż na pół. Wydrążyć miąższ z pestkami. Mięso podsmażyć z posiekanym czosnkiem i pokroić w cienkie krążki (tylko biała część) jednym porem. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać z ryżem i parmezanem. Liście z drugiego pora zblanszować we wrzątku ( gotować ok. 5 minut). Farszem napełnić połówki cukinii, złożyć, obwinąć liśćmi pora. Grillować ok. 25 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 06.10.2010 10:10
świetne szkoda że już po grillu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak