Cukienie w porach

Cukienie w porach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • młode cukinie

    3 sztuki
  • pory

    2 sztuki
  • mielone mięso

    20 dkg
  • ząbek czosnku

  • olej

  • sól i pieprz

    do smaku
  • parmezan

    2 starty
  • ryż ugotowany

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinie umyć, osuszyć, przekroić wzdłuż na pół. Wydrążyć miąższ z pestkami. Mięso podsmażyć z posiekanym czosnkiem i pokroić w cienkie krążki (tylko biała część) jednym porem. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać z ryżem i parmezanem. Liście z drugiego pora zblanszować we wrzątku ( gotować ok. 5 minut). Farszem napełnić połówki cukinii, złożyć, obwinąć liśćmi pora. Grillować ok. 25 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kuklik

06.10.2010 10:10
świetne szkoda że już po grillu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat