Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet cielęcy po mediolańsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety cielęce z kostką 4
jajko 1
masło 50g
oliwa 2 łyżki
cytryna 1
gałka muszkatołowa
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet cielęcy po mediolańsku

Kotlety umyć, kostki lekko podciąć, mięso zbić tłuczkiem, osolić, posypać utartą gałką muszkatołową. Panierować z obu stron w rozbitym jaju i tartej bułce. Na patelni stopić masło, dodać oliwę i usmażyć kotlety z obu stron. Gotowe kotlety osączyć z tłuszczu, wyłożyć na półmisek i obłożyć cytryną rozkrajaną na 8 cząstek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak