Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka 75 dkg
boczek 75 dkg
wołowina 1 kg
cebula 30 dkg
jajko 5 szt
bułki małe 3 szt
sól
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet

Wołowinę i boczek kroimy na mniejsze części gotujemy do miękkości,wątróbkę sparzyć a cebulę przyrumienić na tłuszczu.Namoczoną wcześniej bułkę i odsączoną z wody i resztę składników mielimy w maszynce do mięsa z trzy razy,do tego dodajemy całe jajka,pieprz sol imbir i gałkę muszkatołową,dobrze wszystko mieszamy.Pieczemy w piekarniku około godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 01.09.2012 10:00
super
Krystyna32 04.09.2011 20:02
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak