Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

NADZIEWANE PIERSI KURCZAKA Z SOSEM PIECZARKOWYM

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 4 sztuki
szynka 10 plastrów
ser starty 10 dag.
mąka 4 łyżki
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl.
masło 2 łyżki
olej 2 łyżeczki
sos pieczarkowy 1 opakowanie
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: NADZIEWANE PIERSI KURCZAKA Z SOSEM PIECZARKOWYM

Nagrzać piekarnik do 160 stopni. Przekroić piersi wzdłuż zgrubienia, tak aby powstała kieszonka. Wewnątrz każdej porcji umieścić plaster szynki, posypać tartym serem i ścisnąć mocno (można również spiąć wykałaczką). Całą porcję oprószyć mąką i zanurzyć w jajku. Przyprawić solą i pieprzem, obtoczyć w bułce tartej. W rondlu rozgrzać olej, na nim stopić masło i delikatnie obrumienić kurczaka na złoto z obu stron. Na zakończenie piec w piekarniku ok. 25 minut. Polać sosem pieczarkowym. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak