Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bób po wiejsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szczypiorek 1 mały pęczek
oliwa 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Bób po wiejsku

Wyłuskany, umyty bób włożyć do garnka z wrzącą wodą, osolić i ugotować na wolnym ogniu pod przykryciem. W czasie gotowania bób powinien wchłonąć znaczną część wody. Resztę wody odcedzić, wyłożyć bób na salaterkę, zwilżyć oliwą, obficie posypać grubo zmielonym pieprzem i drobno pokrajanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 25.07.2011 10:13
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak