Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z małżami i rybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 400g
krewetki 150g
kapary 1 łyżka
oliwa 1 łyżki
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z małżami i rybami

Na dużej patelni rozgrzać oliwę, zrumienić w niej czosnek. Wyjąć go i wsypać przebrany oraz umyty ryż. Smażyć go w tłuszczu mieszając. Gdy będzie szklisty, podlać dwiema szklankami wody, posolić i gotować mieszając, aż do czasu gdy stanie się miękki. Dodać pozostałe składniki. Wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 27.05.2011 14:25
pycha
Kate131 11.05.2011 07:29
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak