Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski kartoflane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 2 łyżki
jaja 3
sól
pieprz
rosół 1,5 l
parmezan 4 łyżki
ziemniaki

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski kartoflane

Zrobić puree z ziemniaków, wymieszać je z masłem, trzema żółtkami, sztywno ubitą pianą z trzech białek, solą i pieprzem. Z otrzymanej masy wykładać łyżeczką małe kluseczki i rzucać je na wrzący rosół. Gotować 10-15 minut, aż wypłyną na powierzchnię. Podawać polane masłem i posypane parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 19.07.2011 08:13
uwieeeelbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak