Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka rybna

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar z ryb gotowanych 6 szkl
białko 2 szt
cebula 1 szt
Kwas cytrynowy Prymat do smaku
cukier do smaku
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka rybna

Wywar z ryb zagotować z cebulą pokrojoną i z dodatkiem cukru,białka ubić z dodatkiem kwasku,żelatynę namoczyć i dodać do wywaru ,dokładnie wymieszać,zagotować odcedzić i schłodzić,do schłodzonego wywaru dodać białko i pogrzać do wrzenia.Odstawić i odcedzić przez gęste sito,przecedzony wywar musi być klarowny,odstawić w chłodne miejsce i delikatnie mieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak