Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kebab z wątróbki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątroba z jagnięcia 800g
tłuszcz 1 łyżka
czosnek 3 ząbki
ocet 1/2 szklanki
rosół 1 szklanka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kebab z wątróbki

Umytą wątrobę pokrajać w kostkę i obrumienić na tłuszczu, dodać rozgnieciony czosnek. Wlać ocet, podlać rosołem, osolić, oprószyć pieprzem. Dusić pod przykryciem 5-10 minut i natychmiast podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak