Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KOTLETY CIĘLĘCE Z SURÓWKĄ Z PAPRYKI

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek
cebula
oliwa
tymianek
kapary
jajko
musztarda
sól i pieprz
Sałatka:
papryka czerwona
papryka żółta
natka pietruszki
oliwa
sól i pieprz
cielęcina mielona

Przepis i sposób przygotowania na: KOTLETY CIĘLĘCE Z SURÓWKĄ Z PAPRYKI

Cebulę wraz z czosnkiem drobno pokroić i zeszklić na oliwie. Następnie kapary i tymianek posiekać, połączyć z pozostałymi składnikami i wyrobić na jednolitą masę. Smażyć na po kilka minut.
Paprykę oczyścić, przekroić na pół, następnie blanszować przez ok. 5 minut. Obrać ze skóry i pokroić na wąskie paski. Natkę posiekać. Obrany i posiekany czosnek wraz z papryką zeszklić na oliwie, doprawić winem, solą i pieprzem. Na koniec całość posypać posiekaną natką. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 04.03.2011 20:48
Moi drodzy: Na pól kg. mięsa daję: 4 ząbki czosnku,2 średnie cebule, 1 łyżkę oliwy, tymianku ½ pęczka, kaparów ok. 30 g., jajek 3 sztuki, musztardy 1 łyżkę, soli do smaku, pieprzu do smaku. A do sałatki daję dużo papryki czerwonej i żółtej jak mam to po ok. 5 sztuk, czosnku z 2 ząbki, natkę pietruszki ok. ½ pęczka, wino wytrawne białe ok. 50 ml, oliwy 10 łyżek, przyprawiam solą i pieprzem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak