Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi kurczaka w panierce z kalafiora

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
jajko 2 szt
kalafior 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi kurczaka w panierce z kalafiora

Dwie piersi z kurczaka przeciąć,umyć i wysuszyć.Surowy kalafior zetrzeć na tarce.Obtoczy filet w jajku a następnie w kalafiorze.Przełożyć do naczynia żaroodpornego,przykryć i piec około 40 minut w mocno nagrzanym piekarniku.Potem odkryć naczynie i piec jeszcze ok.20minut.Podawać z ziemniakami i sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 07.09.2014 16:33
ciekawy przepis :)
dorrota 24.08.2014 21:44
genialny pomysł
anemon 04.05.2013 10:29
Świetny pomysł na niecodzienną panierkę.
Habibi 18.09.2012 12:54
Robię takie kotleciki od kilku lat - sam pomysł został zaczerpnięty z jakiegoś programu kulinarnego w TV - efekt jest znakomity, ale trzeba je smażyć i odwracać ostrożnie...
Krystyna32 19.07.2012 15:46
świetny pomysł
jeanette_v 05.03.2012 21:34
Super.
Izabela/bella81 28.10.2011 08:22
bardzo ciekawe i pomysłowe :)
IZABELA29 15.09.2011 09:11
smacznie dwa składniki ,które lubię
smakoszek 09.08.2011 17:46
świetne
Ania67 05.08.2011 08:59
rewelacja
alaaa 06.06.2011 21:13
takiego dania nie próbowałam,pomysłowe
stokrotka 26.05.2011 08:37
super połączenie
misia53 30.03.2011 11:12
To badzo chętnie ....dobre na moją dietę...
ben-ka 06.03.2011 11:06
Ciekawe wykorzystanie kalafiora:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak