Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa szczawiowa II

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z kurczaka 1,5 l
śmietana 50 ml
mąka 2 łyżki
szczaw 250 ml
masło 2 łyżki
jajko 3 sztuki
ser żółty 100 g
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
przyprawa do zup 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: zupa szczawiowa II

szczaw przebrać odciąć ogon umyć zasmażyć na maśle połączyć z wywarem chwile pogotować ugotować jajka na twardo wywar połączyć z zielenizną i jajkami i startym serem oraz śmietaną doprawić od smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak