Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa kalafiorowa II

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak (około 1kg) 1 sztuki
włoszczyzna 1 sztuki
śmietana 50 ml
kalafior 1 mała
ziemniak 5 sztuk
groszek konserwowy 3 łyżki
mąka 2 łyżki
masło 1 łyżki
sól 1
pieprz 1
przyprawa do potraw Kucharek 1

Przepis i sposób przygotowania na: zupa kalafiorowa II

kurczaka umyć zalać wodą dodać pokrojone i oczyszczona włoszczyznę gotować ziemniaki umyć obrać pokroić w kostkę włożyć do wywaru gdy mięso będzie już prawie miękkie kalafior opłukać oczyścić rozdzielić na różyczki następnie wymieszać ze śmietaną i groszkiem chwilę pogotować tłuszcz rozgrzać wymieszać z mąką zasmażyć nie rumienić połączyć z zupą i doprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak