Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki pod beszamelem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 500 g
bulion drobiowy 250 ml
masło do smaku
mąka do smaku
mleko 250 ml
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
żółty ser starty 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki pod beszamelem

Bulion rozpuścić w szklance wody, podczas podgrzewania rozpuścić masło i dodać mąkę. Dodać mleko. Zagotować i dodać gałkę. Parówki ułożyć w naczyniu, posypać startym żółtym serem. Polecam, żeby ser był dość ostry. Zalać sosem i zapiekać przez ok 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 09.06.2013 17:45
bardzo pyszne jedzonko
Piotr-21 24.06.2012 20:23
dobre
Pietruszka 15.06.2012 17:32
Chętnie wypróbuje
kamyk 04.06.2012 08:45
fajne
janek64 29.05.2012 09:23
Super przepis :)
olkaaa 23.04.2012 08:45
extra
gacopierz23 05.02.2012 14:25
dobra wersja dla parówek
Robert10 28.11.2011 07:15
mniam
Iwona45 12.11.2011 17:46
fajne
calliope 22.10.2011 15:16
ciekawy przepis :)
Ewelina38 04.10.2011 22:33
super jedzonko
Agnieszka/picola 28.06.2011 15:05
ciekawe
bursztynek 04.06.2011 00:28
fajny przepis
bami 10.04.2011 12:10
To jest ciekawe!
Ewelina47 17.03.2011 08:44
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak