Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki na occie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek 5 ząbków
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt
bazylia świeża 5 szt
ocet balsamiczny 100 ml
oliwa 5 łyżkek
strączki chili 5 szt
pieczarki 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki na occie

Pieczarki wyczyścić, czosnek obrać. W wysokim garnku wymieszać ocet, oliwę dodać czosnek,sól i zioła i dolać 500ml wody. Grzyby gotować 4 minuty pod przykryciem. Pieczarki przełożyć do wyparzonych słoiczków. Zalewę ponownie zagotować i zalać słoiczki po czym mocno je zakręcić. Po trzech dniach nadają się do jedzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 25.01.2013 22:30
pyszne, bardzo lubię
KasiaK90 24.06.2011 22:35
świetny przepis
Juleczka20 03.06.2011 08:25
super
1j1o1l1a1 04.03.2011 18:52
ciekawie...inaczej niż marynowane:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak