Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety schabowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 4 plastry
jajko
sól 1/2 łyżeczki
pieprz 1/2 łyżeczki
papryka 1/2 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat kiklanaście łyżek
olej roślinny

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety schabowe

Umyte mięso układamy na desce do krojenia i rozbijamy tłuczkiem. Powinno być rozbite dość cienko, ale nie powinny w nim podczas tłuczenia powstać dziury. Najlepiej tłuc mięso w foliowym woreczku śniadaniowym, wtedy nie będzie pryskać. Jajko rozkłócamy w miseczce z przyprawami. Bułkę tartą wsypujemy na talerz .Maczamy mięso w jajku, następnie obtaczamy dokładnie w bułce tartej. Smażymy na sporym ogniu na patelni teflonowej na kilku łyżkach rozgrzanego oleju. Po każdej partii smażenia wylewamy z patelni olej ze spalonymi resztkami bułki tartej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 04.03.2011 18:57
nie ma jak dobry schabowy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak