Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie do ziemniaków II

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula biała 1 szt
cebula czerwona 1 szt
ogórki konserwowe 4 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
majonez do smaku
śledzie 2 (w zalewie solnej)
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie do ziemniaków II

Śledzie wyjać z zalewy i moczyć w wodzie przez całą noc. Na drugi dzień podzielić na mniejsze kawałki. Cebulę(białą i czerwoną)i ogórki pokroić w bardzo drobną kostkę. Do miseczki wsypać pokrojone składniki, śledzie i majonez rozmieszany z jogurtem(bądź śmietaną). Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać z ziemniakami purre.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak