Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Purre z ziemniaków III

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane do smaku
mleko do smaku
masło do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smakiu
gałka musztatołowa do smaku
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Purre z ziemniaków III

Gorące ziemniaki odlać z wody i za pomocą miksera bądź drewnianej łyżki podusić. Wlewając mleko i dodając masło. Na samym końcu przyprawić solą,pieprzem i gałką muszkatołową do smaku.

Takie ziemniaczki najlepiej smakują ze śledziami w śmietanie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 05.11.2011 16:58
Lubie puree, a z gałką muszkatołową jeszcze nie próbowałam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak