Udka z kurczaka faszerowane pieczarkami

Udka z kurczaka faszerowane pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka z kurczaka

    6-8 sztuk
  • pieczarki

    30 dag
  • masło

    1-2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • oliwa

    3-4 łyżki
  • cebula

    1/2-1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka z kurczaka dokładnie umyć, osuszyć i wytrybować. Pieczarki zetrzeć na jarzynówce. Cebulę obrać i drobniutko posiekać. Pieczarki wraz z cebulą poddusić na masełku, doprawić do smaku. Udka nafaszerować pieczarkami, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka, skropić oliwą, ewentualnie podlać odrobiną wody. Mięso piec przez około 60 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, następnie zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec jeszcze 20-30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wafelek2601

23.01.2014 10:09
Taki obiad mogę jeść codziennie

RenataZ-et

04.01.2014 21:09
wyglądają i smakują wyśmienicie

IKrakowianka

29.01.2013 20:43
świetny pomysł

andzia123

10.05.2012 14:18
super

katarzynka455

16.11.2010 12:33
smaczne

bogumiła3

14.09.2010 22:25
super

linka1312

27.08.2010 10:16
wygladAJA przepysznie

Iwusia

15.08.2010 16:51
Super pomysł ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat