Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

plendze

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaków 12 dużych
jajko 2
mąki 4 łyżki
szczypta soli
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: plendze

Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce na drobnych oczkach. Dodajemy jajko, sól, mąkę i wszystko mieszamy. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy małe placuszki. Gotowe plendze posypujemy cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 02.11.2011 12:59
już dodałam do mojej księgi
Edyta38 30.03.2011 08:24
ciekawe ;0

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak