Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp wigilijny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp 800 g
pieczarki 150 g
margaryna 80 g
mąka 80 g
jajko 1 szt
sól do smaku
mleko 200 g
olej 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Karp wigilijny

Karpia oczyścić i pokroić na porcje,pieczarki obrać, pokroić w plasterki,mąkę jajko,mleko i pieczarki razem wymieszać,dodać sól,porcje ryby zanurzyć w cieście i smażyć na oleju,na koniec polac stopioną margaryną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iga2 11.09.2011 13:42
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak