Ziemniaki z wołowiną

Ziemniaki z wołowiną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rosbef

    250 g
  • boczek

    40 g
  • olej

    1 łyżka
  • pieprz

  • sól

  • cebula

    2-3 szt
  • ziemniaki gotowane w mundurkach

    500 g
  • posiekany szczypiorek

    2 łyżki
  • natka pietruszki

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowane ziemniaki przelewamy zimną wodą, obieramy i odstawić na noc.
Mięso kroimy na kawałki. Cebulę i boczek w kostkę, a ziemniaki w plasterki.
Olej rozgrzewamy i podsmażamy mięso przez 2 min, stale obracając.
Mięso wyjmujemy i przyprawiamy.
Na tłuszczu ze smażenia mięsa podsmażamy boczek.
Dodajemy ziemniaki, podsmażamy je aż sianą się chrupiące.
Dwie minuty przed końcem smażenia dodajemy cebulę i natkę pietruszki.
Dokładamy mięso, pieprz oraz szczypiorek i dosmażamy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Gosia32

17.02.2011 11:41
pomysłowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat