Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki z wołowiną

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosbef 250 g
boczek 40 g
olej 1 łyżka
pieprz
sól
cebula 2-3 szt
ziemniaki gotowane w mundurkach 500 g
posiekany szczypiorek 2 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki z wołowiną

Ugotowane ziemniaki przelewamy zimną wodą, obieramy i odstawić na noc.
Mięso kroimy na kawałki. Cebulę i boczek w kostkę, a ziemniaki w plasterki.
Olej rozgrzewamy i podsmażamy mięso przez 2 min, stale obracając.
Mięso wyjmujemy i przyprawiamy.
Na tłuszczu ze smażenia mięsa podsmażamy boczek.
Dodajemy ziemniaki, podsmażamy je aż sianą się chrupiące.
Dwie minuty przed końcem smażenia dodajemy cebulę i natkę pietruszki.
Dokładamy mięso, pieprz oraz szczypiorek i dosmażamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia32
Gosia32 17.02.2011 11:41
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak