Szpinak

Szpinak

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak

    20 dag
  • mleko

    25 ml
  • mąka pszenna

    5 g
  • sól

  • masło

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Dokładnie oczyszczony i opłukany szpinak włożyć do niewielkiej ilości wrzącej wody z solą, gotować 3 min, po czym zemleć w maszynce lub przez rzadkie sito. Z mąki i mleka przygotować zawiesinę, dodać do szpnaku i zagotować, włozyć masło.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ronald88

12.09.2011 11:32
SUPER

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat