Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykarz węgierski z kerguleny

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kergulena 1 kg
olej 100 g
mąka 50 g
śmietana 200 g
koncentrat pomidorowy 50 g
cebula 100 g
sól do smaku
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 opak

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykarz węgierski z kerguleny

Kergulenę wyfiletować i pokroić w kostkę ,oprószyć solą,mąką i papryką ,podsmażyć lekko na oleju,podać podsmażoną cebulę i koncentrat pomidorowy,podlać wodą i dusić około 10 min,następnie odstawić ,doprawić do smaku i dodać śmietanę,podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak