Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z czekoladą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż do risotto 250 gram
cynamon Prymat do smaku
miód 15 gram
czekolada gorzka 20 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z czekoladą

W połowie gotowania ryżu( 1 szklanka) dodajemy do niego cynamon (1 łyżeczkę) i gwiazdkę anyżu. Wszystko razem gotujemy i mieszamy. Całość zalewamy mlekiem ( 500 ml), gotujemy tak długo, aż ryż zmięknie Na końcu dodajemy miód (4 łyżki) i czekoladę(10 dag). Dekorujemy drobno pokrojonym owocem kiwi (1 sztuka).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 29.06.2012 23:04
fajne połączenie
Norgiusz 30.03.2012 08:55
super
caralajna 07.02.2012 09:42
smaczny deser
anulka69 14.12.2011 09:47
dobre
joanna77 28.07.2011 22:04
pycha
Dorota59 22.06.2011 17:48
pyszności
Kuchareczekjeden 10.06.2011 06:26
dla mnie rewelacja
AgaS10 18.04.2011 19:09
pychaaa:)
AgaS10 27.03.2011 00:04
świetne:)
Ania67 24.03.2011 14:21
ooo- coś na paskudny humor
marzencia2007 24.03.2011 08:57
super przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak