Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z białek:)

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 3 sztuki
cukier 1 szklanka
woda 1/3 szklanki
cukier waniliowy 1 opakowanie
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z białek:)

2 łyżeczki żelatyny rozpuszczamy z 3 łyżkami wody.Do gotującej wody wsypujemy cukier,zagotowujemy tak aby cukier się rozpuścił.Ubijamy białka i cieniutką stróżką wlewamy gorący syrop cały czas ubijając.Pod koniec dodajemy rozpuszczoną żelatynę,szczyptę soli i cukier waniliowy.Super krem do przełożenia murzynka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 29.02.2012 14:17
pyszny
Krystyna32 12.02.2012 09:46
fajne
rutynka 28.11.2011 10:13
do wypróbowania:)
Grazyna0211 19.10.2011 15:03
podoba mi się ten przepis
Halusia 22.08.2011 10:21
SUPER PRZEPIS :)
Edyta38 04.04.2011 09:37
super:)
Ania67 13.03.2011 21:22
Leciutki
gacopierz23 05.03.2011 15:51
właśnie upiekłam murzynka
AgaS10 05.03.2011 07:48
ciekawy pomysł jak zostaną białka:)
joanna77 04.03.2011 20:18
jutro wyprubuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak