Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

NALEWKA IMBIROWA

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wódka 70 % 1 litr
kardamon 6 g.
cukier 25 dkg.
cukier waniliowy 1 opakowanie
Imbir mielony Prymat 25 g.

Przepis i sposób przygotowania na: NALEWKA IMBIROWA

Do wódki (70 %) zrobionej ze spirytusu, dodać zmielony imbir i kardamon, wymieszać i odstawić to na 1 miesiąc czasu w ciepłe miejsce.

Z pół l. wody, cukru waniliowego i cukru zwykłego przygotować syrop.
Odstały spirytus przefiltrować, dodać gorącego syropu, przelać do butelek, zamknąć, odstawić na czas 3 miesięcy.

Nalewka jest super na dolegliwości żołądka i poprawia apetyt.

SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 01.11.2012 10:33
takiej nalewki jeszcze nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak