Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sycąca zupa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe lub wołowe 50 dag
sos słodko-kwaśny 1 szt
konserowa kukurycza 1 szt
przecier pomidorowy 3 łyżki
bulion 1 mięsny
natka pietruszki 3 łyżki
fasola czerwona z puszki 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sycąca zupa

Mięso opłukać, pokroić w średnią kostkę i podsmażyć na patelni na gorącym tłuszczu. Podsmażone mięso przełożyć do garnka ,wlać bulion i gotować pod przykryciem 15 minut. Następnie dodać sos słodko-kwaśny Łowicz , przecier pomidorowy, odsączoną z zalewy kukurydzę z czerwoną i zieloną papryką oraz czerwoną fasolę. Gotować przez 5 minut. Podawać z posiekaną natką pietruszki.
UWAGA:Puszka konserwowej kukurydzy z czerwoną i zieloną papryką np. Bonduelle
1 litr bulionu mięsnego z kostki ( 1 kostka bulionu na litr gorącej wody

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 02.10.2013 22:46
Smacznie wygląda
ZEWA 23.01.2012 16:19
na mrozy jak znalazł
tomek18 17.11.2011 10:37
super:)
tomek18 17.11.2011 10:37
super:)
Joanna108
Joanna108 18.08.2011 15:18
pięknie się prezentuje na talerzu
IlonaAlbertos 19.05.2011 23:22
Wygląda wspaniale.
novita26 02.04.2011 13:02
mniam
agnieszka214 04.03.2011 12:21
smaczne
halinka1011 04.03.2011 11:57
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak