filet z grilla

filet z grilla

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    1 szt
  • papryka

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • pieczarki

    4 szt
  • koperek

    do smaku
  • masło

    2 łyżki
  • bakłażan

  • oliwa

    0.5 szkl
  • ryż

    1 (w torebce)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paprykę myjemy,wycinamy gniazda nasienne,miąższ kroimy w grube paski.Cebulę obieramy i kroimy w grube krążki.Pieczarki oczyszczamy i kroimy w talarki.Plastry bakłażana nacieramy masłem.Warzywa smażymy na oliwie na patelni grillowej do miękkości.Mięso myjemy,osączamy,posypujemy przyprawą do kurczaka,grillujemy na patelni.Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu.Wykładamy na talerz i posypujemy koperkiem.Obok ryżu wykładamy warzywa,grzyby i fileta.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Małgorzata113

04.03.2011 11:38
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat