Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka pieczona z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 1 kg
pieprz do smaku
sól do smaku
majeranek do smaku
oregano do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
kostka rosołowa 1 szt
ryż 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka pieczona z ryżem

Karkówkę nacieramy przyprawami, odstawiamy do lodówki na pół godziny.
Następnie układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy 1-1,5 godziny w temp. 180*C.
Ryż gotujemy na sypko w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej.
Karkówkę po upieczeniu kroimy w plastry, podajemy z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 22.08.2011 08:56
pysznosci
wiola333 09.04.2011 11:01
to mięso to schab a nie karkówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak