Marchewkę,pietruszkę i seler obrać,opłukać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Por oczyścić,odciąć ciemno zielone końce,przekroić wzdłuż,opłukać i posiekać.Obraną cebulę pokroić w drobną kostkę.Czosnek posiekiać.W głębokiej patelni lub rondlu rozgrzać olej.Dodać warzywa i smażyć razem przez ok.5-6minut(aż będą szkliste),następnie wlać szklankę gorącej wody.Dodać pieprz,ziele angielskie,listek laurowy,tymianek i sól.Doprawić słodką mieloną papryką.Warzywa dusić na małym ogniu przez ok.10minut,uważając,aby się nie rozgotowały.Koncentrat pomidorowy rozrobić z kilkoma łyżkami wody i dodać do warzyw pod koniec duszenia.Opłukane i osuszone filety skropić sokiem z cytryny i odstawić na około 30minut do lodówki,potem osuszyć papierowym ręcznikiem i opruszyć z obu stron solą i pieprzem.Obtoczyć w mące.Na rozgrzanym na patelni oleju przysmażyć na średnim ogniu z obu stron na rumiano.Rybę przełożyć do duszonych warzyw(ważne,aby warzywa nie były wystudzone) i mocno razem podgrzać.Na koniec posypać całość listkami ziół.Podawać na gorąco z gotowanymi ziemniakami lub na zimno z pieczywem.