Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Majonez domowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

olej roślinny 250 ml
jajko 1 szt
ocet winny 2 łyżki
sól
pieprz
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Majonez domowy

W miseczce rozbić jajko, dodać cukier, sól, ocet i ubić na jednolitą masę. Stopniowo, w bardzo małych ilościach, cieniutkim strumieniem dolewać olej, cały czas ubijając, aż zmieni kolor na prawie biały i gęsty. Na koniec dodaję świeżo zmielony pieprz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marzena34 31.01.2012 08:47
wspania?y pomys?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak