Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka nadziewana śliwką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 1 kg
suszone śliwki 20 dag
wino czerwone 150 ml
olej 2 łyżki
powidła śliwkowe 2 łyżki
Goździki całe Prymat 2 szt.
korzen inbiru do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka nadziewana śliwką

Śliwki sparzmy i zalewamy gorącym winem,odstawiamy na 30 min,korzeń imbiru ścieramy na tarce,i łączymy z powidłami,karkówkę nacieramy przyprawami i nacieramy powidłami,śliwki wyjmujemy z wina i układamy na schabie,mięso rolujemy i obwiązujemy nitką,na patelni zrumieniamy mięso i przekładamy do brytfanki,wlewamy wino,dodajemy przyprawy pieczemy 90 min w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak