Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka z marynaty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1,5 kg
sos sojowy 4 łyżki
cukier 1 łyżka
czosnek 3 ząbki
olej 2 łyżki
sól
pieprz
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
ketchup pikantny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka z marynaty

Z powyższych składników przygotować marynatę. Żeberka pokroić na kawałk, umyć, osuszyć. Włożyć do głębokiego naczynia, zalać marynatą i dokładnie wymieszać. Przykryć i wstawić do lodówki na noc. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Żeberka wyjąć z marynaty, doprawić solą i pieprzem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 1 godzinę, odwracając i smarując marynatą, aż równomiernie się zrumienią, a mięso będzie miękkie i dobrze odchodzące od kości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 20.01.2014 19:13
rewelacyjne
dorotka0000025 14.09.2013 09:19
fajny przepis
Zdzisław 28.06.2013 17:00
ale pyszoty do zjedzenia
Dorian 02.06.2012 07:43
super
Seba 26.05.2011 00:50
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak