Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiśniowy budyń

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiśnia 25 dkg
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
jaja 3 sztuki
cukier puder 5 łyżek
margaryna 2 łyżki
mleko 120 ml
tłuszcz do formy
kajzerka 1 czerstwa

Przepis i sposób przygotowania na: Wiśniowy budyń

Kajzerkę namoczyc w mleku, odcisnąć. Z wydrylowanych wiśni delikatnie odcisnąć sok. Żółtka utrzeć z cukrem i margaryną. DOdać namoczoną bułkę i wiśnie. Wymieszać. Dodać ubitą z białek i cukru pianę, wymieszać z margaryną i bułką tartą. Formę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą, przelać masę i gotować przez 40 minut. Przed podaniem polać śmietaną i sokiem z wiśni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 19.10.2011 21:41
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak