Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajowe kotlety

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
bułka czerstwa 1 sztuka
mleko 1 szklanka
nać pietruszki posiekana 1 łyżka
bułka tarta pikantna 4 łyżki
olej do smażenia
Pieprz czarny mielony Prymat
jajko 1 sztuka
jajko ugotowane na twardo 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajowe kotlety

Cebulę obrać drobno pokroić usmażyć lekko zrumieniając. Bułkę namoczyć w mleku odcisnąć zmielić razem z jajami na twardo wymieszać z surowym jajkiem natką pietruszki i cebulą przyprawić solą i pieprzem. Uformować owalne kotlety i obtoczyć w bułce tartej. Kłaść na rozgrzany olej i smażyć na złoty kolor z obu stron. Można podawać z ziemniakami kalafiorem, surówkami lub szpinakiem lub jako samodzielne danie

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak