Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szybki kapuśniak

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 40 dag
cebula 1 szt
marchewki 10 dag
olej 2 łyżki
wino białe wytrawne 0.3 szkl
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
kminek do smaku
śmietana 3 łyżki
mąka 2 łyżki
ser stary 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
bulion 1 l
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: szybki kapuśniak

Kapustę cienko poszatkować,cebulę i marchew pokroić w słupki.Do naczynia żaroodpornego wlać olej,białe wino,włożyć warzywa i posypać papryką.Dodać liść laurowy oraz kminek i dusić pod przykryciem ok.15minut w kuchence mikrofalowej.Wlać gorący rosół i zawiesinę z mąki i śmietany.Ponownie włożyć do kuchenki na 6minut.Doprawić do smaku.Podawać z pieczywem każdą porcję posypując startym serem żółtym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak