Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluchy ptysiowe

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1 szklanka
masło 5 łyzek
mąka 1 szklanka
sól
kminek
jajko 4 szt
mąka 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Paluchy ptysiowe

Do gotującej się wody dodać masło, kminek i sól. Do tego przesiewać mąkę i mieszać energicznie. Gotować,az masa będzie gładka. wystudzić, wbijać po 1 jajku i miksować. Na rozgrzany tłuszcz kłaść ciasto w formie paluchów.Najlepiej przez wyciskarkę do ciastek.Smażyć na złoto.Podaję je do zupy.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 16.01.2013 00:17
super paluchy
Małgosia6 09.06.2012 18:31
moje ulubione
zuzanna_z 09.05.2012 11:38
fajne
andzia123 24.04.2012 11:45
takie paluchy wciągają:)
Margo1 16.02.2012 09:07
ja zrobiłam i nazwałam je pałeczkami
BozenA 16.12.2011 16:24
mmmm
edyta44 13.03.2011 21:26
pycha
anja3107 06.03.2011 14:20
bardzo lubię
magical66 06.03.2011 10:50
apetyczne
Mariusz10 06.03.2011 10:29
pyszne;)
Jolanta41 06.03.2011 09:57
Dobry pomysł, zamiast groszku ptysiowego!
Agnieszka_B 05.03.2011 16:36
pomysł, który warto wykorzystać:)
agnieszka214 05.03.2011 15:23
uwielbiam
aginaa 05.03.2011 10:02
super
Gabriela7 05.03.2011 08:11
super
iwa643 05.03.2011 07:40
zrobie dziś
ada12302 04.03.2011 21:39
bardzo fajne
novita26 04.03.2011 15:27
mniam mniam
matii6 04.03.2011 11:43
ładne
mehia 04.03.2011 11:39
apetyczne
Dorota59 04.03.2011 11:22
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak