Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka ryżowa z pomidorami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż długoziarnisty 15 dag
ogórek 1 szt.
cebula czerwona 1 szt.
pomidor 3 szt.
oliwa 70 ml.
ocet 80 ml
bazylia 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka ryżowa z pomidorami

Ryż gotujemy na sypko,studzimy.Ogórki kroimy w kostkę,cebulę drobno siekamy,ogórek i cebulę dodajemy do wystudzonego ryżu,przyprawiamy,bazylię siekamy drobno,ocet łączymy z oliwą,dodajemy bazylię,pomidory kroimy na plastry,i układamy na półmisku,na wierzch wykładamy resztę składników,polewamy sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiertlo102
wiertlo102 04.03.2011 08:54
mniam
Ewelina45 04.03.2011 08:53
idealana dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak