Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SAŁATKA RYŻOWA Z TUŃCZYKIEM

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 torebka
jogurt naturalny 1 łyżeczka
papryka 1 sztuka
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
majonez light 1 łyżeczka
szczypior posiekany 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
zioła do smaku
cebula czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: SAŁATKA RYŻOWA Z TUŃCZYKIEM

Ugotowany na sypko ryż połączyć z posiekanym drobno tuńczykiem, dobrze wymieszać. Do majonezu dodać jogurt, szczypior i razem wymieszać. Paprykę pokroić w kostkę, cebulę w księżyce. Całość razem połączyć i zalać sosem. Dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku. Podawać schłodzone. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 31.12.2012 05:53
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak