Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z kaszy i mielonego mięsa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 1,5 szklanki
masło 1 łyżka
mielone mięso 30 dkg
tłuszcz do smażenia
śmietana 150 ml
żółty ser 15 dkg
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki
tłuszcz do formy
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z kaszy i mielonego mięsa

Kaszę ugotować w pół litra osolonej wody. Cebulę posiekać i zeszklić. Mięso wymieszac z cebulę, podsmażyć i doprawić. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, ułożyć w nim połowę kaszy, dać mięso i pozostałą kaszę. Zalać śmietaną i posypać startym serem. Zapiec. Przed podaniem posypać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 22.06.2011 12:46
smaczne
ElizaT 31.03.2011 11:03
dobry przepis !!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak