Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SERNIK ZE SPODEM HERBATNIKOWYM

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 75 g.
cukier puder 50 g.
twaróg 1/2 kg.
sok z jednej cytryny
aromat waniliowy
śmietana 300 ml.
tabliczka czekolady 1
Żelatyna wieprzowa Prymat
herbatniki czekoladowe 2,5 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: SERNIK ZE SPODEM HERBATNIKOWYM

Pokruszone herbatniki dodać do roztopionego masła, ugnieść na dnie formy i odstawić na ok. pół godziny.
Ser ubić z sokiem z cytryny, cukrem, aromatem waniliowym i śmietaną.
Do zimnej wody, dodać żelatyny, odstawić na kilka minut do napęcznienia. Po tym czasie naczynie umieścić w gorącej wodzie, podgrzewać, aż żelatyna się rozpuści. Wystudzić, dodać do masy serowej.
Masę serową przelać do foremki z herbatnikami, wierch polać rozpuszczoną czekoladą. Odstawić do lodówki na kilka godzin. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak