Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos ciemny z cielęciny

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 500 gram
margaryna 100 gram
Kucharek SMAK LATA do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
ziemniaki ugotowane 400 gram
surówka 300 gram

Przepis i sposób przygotowania na: sos ciemny z cielęciny

Cielęcinę (ok. 500 g) drobno kroimy i dajemy do rondelka z margaryną. Wszystko podsmażamy, od czasu do czasu podlewając wodą. W międzyczasie dodajemy trochę uniwersalnej przyprawy Kucharek soli ziołowej , czarnego pieprzu i majeranku Prymat. Gdy mięso będzie miękkie(ok. 40 min) ,dodajemy 2 łyżeczki przyprawy do sosów (Sos do pieczeni ciemny Kucharek). Sos zabarwi się na fantastyczny brązowy kolor. Sos z mięsem podajemy z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 23.07.2012 09:00
Pyszny sosik
Emiliozo 27.05.2012 22:14
swietny sosik
pacpaw 12.02.2012 19:51
rzadko jadam cielęcinę
Anna133 29.12.2011 11:08
uwielbiam cielęcinę
anja3107 11.12.2011 15:15
pycha
Dorian 29.11.2011 11:38
super smaczne
Wojt@s
Wojt@s 09.11.2011 09:29
muszę spróbować tego sosu
Robert10 23.07.2011 13:44
wyśmienity sosik
Ania67 06.06.2011 22:39
pychotka
Kuchareczekjeden 03.06.2011 06:55
świetny
AgaS10 25.04.2011 07:55
ale fajny sosik:)
wiola333 13.03.2011 17:13
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak